Web Analytics Made Easy - Statcounter

باتری ماشین یکی از بخش‌های مهم هر خودرویی محسوب می‌شود که وظیفه تامین برق خودرو برای روشن شدن و همچنین روشن شدن چراغ‌ها و دستگاه پخش خودرو را برعهده دارد. - اخبار بازار -

ما در این مطلب ضمن بررسی چگونگی عملکرد باطری ماشین، به این پرسش پاسخ خواهیم داد که تفاوت بین باتری خودروی الکتریکی و همچنین خودروی هیبریدی چیست؟

باتری ماشین چه عملکردی دارد؟

پیش از آن که به  تفاوت های میان باتری خودرو های برقی و هیبریدی بپردازیم، لازم است ببینیم باتری‌ خودرو چه وظیفه‌ای را برعهده دارد؟ باطری ماشین با توجه به طراحی و ساختاری که دارد، می‌تواند برق مورد نیاز ماشین برای استارت خوردن و روشن شدن و همچنین بخش‌های درونی آن اعم از چراغ‌ها و دستگاه ضبط و پخش و غیره را تامین نماید؛ بنابراین اگر عمر باتری به پایان برسد و یا مشکلی در عملکرد آن به وجود آید، نیاز است نسبت به تعویض آن اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خودروی الکتریکی

پیش از آن که به سوال اصلی این مطلب پاسخ دهیم، باید به این مورد بپردازیم که خودروی الکتریکی یا ماشین برقی چیست و چه عملکردی دارد؟ خودروی برقی یا الکتریکی Electric Car به خودروهایی اطلاق می‌شوند که دارای یک یا چند موتور الکتریکی باشند. خودرو الکتریکی مانند خودروهای بنزینی و معمولی، از اجزای زیادی تشکیل شده‌اند که البته این اجزا توسط سیم به یک‌دیگر اتصال پیدا کرده‌اند. خودروهای تمام برقی برخلاف خودروهای بنزینی که دارای موتور احتراقی هستند، از یک موتور برقی بهره‌مند هستند. باتری این خودروها که نقش عظیمی در حرکت کردن خودرو دارند به صورت کششی و بسیار بزرگ طراحی شده‌اند که منبع تغذیه موتور الکتریکی خودروهای برقی به شمار می‌آیند.

خودروی الکتریکی به ماشینی گفته می‌شود که از یک یا چند پیشرانه الکتریکی نیرو می‌گیرد. این پیشرانه به کمک باتری‌های قابل شارژ شروع به کار می‌کند که معمولا زیر خودرو جاسازی شده‌اند. این باتری‌ها از نوع لیتیوم-یونی هستند که نمونه‌های مختلف آن را در ابعاد گوناگون در گوشی‌های تلفن‌همراه و یا انواع دستگاه‌های شارژی دیده‌اید. ولی به دلیل آن که وزن زیادی دارند، در قسمت زیرین کف خودرو نصب می‌شوند.

خودروی هیبریدی

برای ارائه تعریف درستی از عملکرد باتری ماشین هیبریدی، لازم است ببینیم خودروهای هیبریدی به چه نوع خودروهایی گفته می‌شوند؟ این محصول به گونه‌‎ای طراحی شده است که برای کارکرد آن همزمان در کنار یک موتور بنزینی، یک موتور الکتریکی و یک باتری جای گرفته است. این نوع خودروها از آن‌‎جا که دوگانه‌سوز هستند، به آن‌ها خودروهای سبز و یا برقی می‌گویند. این نکته لازم به ذکر است که تفاوت ماشین‌های بنزینی و هیبریدی در نحوه عملکرد آن‌هاست. به‌عنوان مثال موتورهای بنزینی زمانی می‌توانند بیشتر قدرت را تولید نمایند که موتور در بالاترین حد چرخش باشد.

 

در حال حاضر انواع بسیاری از خودروی هیبریدی به بازار عرضه شده‌؛ اما در گذشته که این نوع خودروها تازه معرفی شده بودند، همواره برای کاربران و مشتریان این نگرانی وجود داشت که ممکن است با جایگزینی باتری‌های هیبریدی به‌جای باتری‌های معمولی، نیاز به متحمل شدن هزینه بالایی باشد؛ اما واقعا این‌طور نبود و در حال حاضر مشخص شده است که وجود احتراق داخلی در باتری‌های هیبریدی باعث می‌شود که آ‌ن‌ها از عمر مفید و بالاتری بهره‌مند باشند.

تفاوت بین باتری خودروی برقی و هیبریدی

هدف طراحی باتری ماشین الکتریکی، ذخیره انرژی برای مسافت‌های طولانی است، به همین دلیل اندازه باتری در ابعاد بزرگی در نظر گرفته می‌شود. در حالی که برای خودروی هیبریدی نیاز به باتری در ابعاد بزرگ نیست به‌دلیل آن که احتراق در موتور داخلی این ماشین‌ها رخ می‌دهد. همان‌طور که متوجه شده‌اید، این باتری‌ها هستند که توان مورد نیاز خودروی الکتریکی و هیبریدی را تامین می‌کنند؛ بنابراین هر یک از آن‌ها ویژگی خاصی دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

باتری‌ ماشین الکتریکی علاوه بر این‌که به‌عنوان منبع انرژی به شمار می‌آید، نقش پمپ سوخت‌رسانی را نیز ایفا می‌کند. دیگر آن‌‎که این باتری است که می‌تواند توان و میزان حرکت خودرو را تامین نماید؛ اما در ماشین‌های هیبریدی با این‌که توان مورد نیاز به ماشین برقی شباهت دارد، اما باتری آن ها امکان ذخیره شارژ کم‌تری دارد؛ بنابراین از دیگر تفاوت‌های باتری ماشین الکتریکی و ماشین هیبریدی می‌توان به این مورد اشاره کرد که هر سلول از باتری‌ خودروی هیبریدی به‌گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند در هر لحظه توان قابل توجهی را آزاد کند، درحالی‌که سلول‌های مورد استفاده در باتری خودروی الکتریکی به‌گونه‌ای بهینه‌سازی شده که می‌تواند انرژی را برای مدت طولانی‌تری حفظ نماید و شعاع حرکتی بیشتری را به کاربر ارائه نماید.

همان‌طور که پیشتر هم گفتیم، خودروهای هیبریدی دارای یک سیستم ترکیبی از موتور بنزینی، موتور الکتریکی و همچنین باتری ساخته شده‌اند که می‌تواند نیروی لازم برای حرکت اتومبیل را تامین نماید؛ اما در انواع ماشین الکتریکی این‌گونه نیست و حرکت خودرو از طریق نیروی یک موتور برقی تامین می‌شود که این مورد را می‌توان یکی از اصلی‌ترین تفاوت های ماشین هیبریدی با برقی دانست. از دیگر تفاوت‌های ماشین هیبریدی با برقی در نوع شارژ شدن باتری آن‌هاست به گونه‌ای که باتری ماشین برقی را می‌توان در خانه و یا ایستگاه‌های مخصوص شارژ کرد. نکته مهم دیگر این است که قدرت ماشین برقی به توان باتری ماشین بستگی دارد؛ اما در خصوص خودروی هیبریدی باید به این نکته اشاره کرد که توان ماشین به ارتباطی که بین موتور الکتریکی و بنزینی برقرار می‌شود، بستگی دارد.

 

ایران باتری

در ایران موتورها و دوچرخه‌های برقی بسیاری وجود دارد؛ اما ماشین‌های برقی و یا هیبریدی در ایران زیاد موجود نیستند. هرچند که برخی شرکت‌های ایرانی اقدام به تولید این دسته از خودروها کرده‌اند ولی استفاده از آن‌ها چندان همه‌‍گیر و زیاد نشده است؛ بنابراین ما هنوز با آمارهای جهانی در خصوص استفاده از ماشین برقی فاصله زیادی داریم. گذشته از این موضوع، برای همه ما پیش آمده که در میانه راه مشکلی برای باتری ماشین ما پیش آمده و خودروی ما دیگر روشن نشده است. در این شرایط است که یک فروشگاه باتری که بتواند این محصول را به دستمان برساند و آن را به رایگان تعویض نماید ما را بسیار خوشحال خواهد کرد. ایران باتری یکی از این فروشگاه‌ها است. برای آشنایی بیشتر از محصولات و خدمات ارائه شده از این مرکز پیشنهاد می‌کنیم وب سایت ایران باتری را به آدرس  https://iranbatri.com/ مشاهده کنید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خودروی الکتریکی موتور الکتریکی ماشین الکتریکی خودروی هیبریدی ماشین هیبریدی باتری خودرو باتری ماشین ماشین برقی ماشین ها یک موتور باتری ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۴۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودرو‌ها

مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو از آغاز نخستین طرح فروش خودرو‌های برقی و هیبریدی وارداتی از عصر یکشنبه ١۶ اردیبهشت ماه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تقدسی با اعلام این خبر تاکید کرد که در این طرح چهار خودروی وارداتی شامل خودرو‌های برقی، هیبریدی و بنزینی، فقط برای ثبت‌نام کنندگان مرحله نخست خودرو‌های وارداتی که اسفند ١۴٠١ ثبت‌نام کرده بودند، خواهد بود و ثبت‌نام جدیدی صورت نمی‌گیرد.

طبق اعلام مدیر سامانه یکپارچه خودروها، این مرحله از فروش خودرو‌های وارداتی که نخستین دور از فروش خودرو‌های برقی است، فقط برای متقاضیان مرحله نخست ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی که اسفند ۱۴۰۱ با بلوکه کردن وجه ۵٠٠ میلیون تومانی در حساب وکالتی خود اقدام به ثبت‌نام کرده و نوبت‌دهی شده بودند، امکان ثبت درخواست یک خودرو از چهار خودروی عرضه شده وجود خواهد داشت.

خودرو‌های عرضه شده در این مرحله شامل هیوندای برقی، لاماری هیبریدی و نیسان سانی است. واجدین شرایط تا پایان روز ۱۸ اردیبهشت، فرصت دارند خودروی مورد نظر خود را در سامانه یکپارچه انتخاب کنند.

tags # خودرو سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودرو‌ها
  • جزئیات فروش ۵ خودروی وارداتی
  • آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودروها و شرایط
  • اولین دور فروش خودروهای برقی وارداتی آغاز شد
  • آغاز فروش اولین خودرو‌های برقی از عصر امروز
  • آغاز فروش خودروهای وارداتی از عصر امروز
  • آغاز اولین فروش خودروهای برقی از امروز
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • شتاب فراری برای عرضه مدل‌های جدید
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟