Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:21:44 GMT

ساختار و عملکرد باتری در خودروهای الکتریکی

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۱۹۱۶

ساختار و عملکرد باتری در خودروهای الکتریکی

امروزه استفاده از خودروهای الکتریکی در حال افزایش است و دلیل این امر جز بیشتر شدن آلودگی‌های زیست محیطی و همچنین کمبود منابع سوخت نیست. اما موضوع با اهمیت درباره‌ی خودروهای الکتریکی این است که قطعات به‌کار رفته در آن‌ها باید از کیفیت فوق العاده‌ای برخوردار باشند که از جمله می‌توان به باطری ماشین اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از ایران باتری، به‌طور کلی همان‌طور که می‌دانید بیشتر خودروهای الکتریکی از باتری لیتیومی بهره می‌برند که از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع باطری‌ها یعنی قابل شارژ بودن آن‌ها، مورد توجه قرار گرفته است. ضمن اینکه هر کدام از باتری خودروهای الکتریکی از چندین باطری کوچک تشکیل شده است که به نام سلول شناخته می‌شوند. حال اجازه دهید در ادامه‌ی این متن، توضیحات بیشتری را درباره‌ی باطری ماشین الکتریکی ارائه دهیم.

ساختار باطری‌ خودروهای الکترونیکی

به‌طور کلی ساختارهای مختلفی برای باتری‌ خودروی الکتریکی وجود دارد که طبیعتاً هر کدام از این ساختارها معایب و مزایای خاص خودشان را دارند. در همه‌ی باطری‌ها سه لایه به‌عنوان لایه‌های اصلی وجود دارد که از جمله می‌تواند به‌ آند، جدا کننده و کاتد اشاره کرد. زمانی که بار به ترمینال باطری وصل می‌شود؛ جریان راه‌اندازی شده و برعکس این موضوع نیز وجود دارد.  برای عملکرد یک باطری باید یک واکنش شیمیایی انجام شود که با عنوان اکسایش-کاهش خوانده می‌شود. این واکنش میان آند و کاتد خواهد بود که با استفاده از جداکننده رخ می‌دهد. در واقع در باطری ماشین الکترونیکی، آند برای بدست آوردن الکترون تلاش می‌کند که در واقع واکنش اکسیداسیون رخ می‌دهد و در طرف مقابل، کاتد علاقه به از دست دادن الکترون دارد که منجر به کاهش خواهد شد. در نتیجه اعمال انجام شده، یون‌ها با بکارگیری جدا کننده از سمت کاتد به آند انتقال داده می‌شود که در نهایت یون‌های بیشتر در آند جمع خواهد شد و به جهت خنثی سازی، الکترون‌ها باید به سمت کاتد فرستاده شود و از آنجایی که یون‌ها باید از راه جدا کننده جریان داشته باشند و مانع حرکت الکترون از آند به کاتد می‌شود؛ لذا باطری ماشین برقی چاره‌ای جز انتقال الکترون از راه ترمینال بیرونی نخواهد داشت. دقیقا این موضوع، عملکرد کلی این نوع باتری‌ها را نشان می‌دهد که با وصل شدن بار به ترمینال‌های باتری، الکترون‌ها به جریان می‌افتند.

انواع باطری ماشین

حال که با نحوه‌ی عملکرد این نوع باطری‌ها آشنا شده‌اید؛ سعی خواهیم کرد تا انواع آنها را نیز به شما معرفی کنیم تا در صورت نیاز به خرید با اطلاعات بیشتری اقدام نمایید:

لیتیوم یونی: بیشترین خودروهای الکترونیکی که در حال حاضر تولید می‌شوند؛ از این نوع باطری استفاده می‌کنند. از ویژگی‌های باطری لیتیوم یونی می‌توان به ظرفیت مناسب، شارژ با سرعت بالا و چگالی انرژی عالی اشاره کرد. البته عمر چندانی ندارند و هزینه‌های زیادی را به جهت تولید بر جای می‌گذارند. باطری اسیدی: بکارگیری از این باطری ماشین هزینه‌های کمتری نسبت به بقیه‌ی خودروها خواهد داشت و از ویژگی‌های آن نیز می‌توان به قابلیت شارژ شدن اشاره کرد. البته از طرفی این باطری میزان انرژی کمی را می‌تواند در خود ذخیره کند و فقط به دلیل هزینه‌های زیاد و عرضه‌ی بیشتر، مورد توجه قرار گرفته است.

باطری نیکل- کادمیم: از دیگر باطری‌های قابل شارژ خودروهای برقی، این نوع باطری است که البته خیلی کم از آن استفاده می‌شود.  که در حال حاضر این باطری برای بکارگیری در گوشی‌های تلفن‌ همراه در نظر گرفته می‌شود. باطری نیکل-هیدرید فلز: این نوع باطری ماشین برقی به نسبت لیتیوم یونی کم هزینه‌تر بوده و در حال حاضر بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مزیت‌های بکارگیری از این نوع باطری می‌توان به مقاومت فوق العاده، پایداری مناسب، ایمنی بهتر اشاره کرد. البته معایبی نیز دارد که اندازه بزرگ و وزن بیش از اندازه‌ی آن مهم‌ترین آنهاست. باطری نیکل- آهن: این باطری قابل شارژ با توجه به ساختار مناسبی که دارد؛ از اتلاف انرژی و شارژ جلوگیری می‌کند. از مزیت‌های فوق‌العاده‌ی این باطری خودروی برقی می‌توان به عمر مناسب آن که حداکثر 20 سال اشاره کرد. در حال حاضر خودروهای برقی زیادی هستند که از این نوع باطری استفاده می‌کنند که از جمله می‌توان به نیسان لیف اشاره کرد. هزینه تعویض باطری خودروهای برقی

بسته به نوع باطری مورد استفاده در خودروها، هزینه تعویض نیز متفاوت خواهد بود. البته اکثر باطری‌های خودروهای برقی تا 10 سال دوام می‌آورند که اگر مشکل خاصی پیش نیاید؛ خیلی نباید نگران تعویض باطری شد. با این حال برای این منظور حتماً باید از طریق مراکز مجاز اقدام کرد تا از بهترین نوع باطری ماشین استفاده شود. 

خرید انواع باطری ماشین از ایران باتری

حال سوای موارد عنوان شده در این مطلب، چنانچه دارای خودرو هستید و در حال حاضر نیاز مبرم به باطری ماشین دارید؛ کافی است که از یک سایت معتبر استفاده کنید. پیشنهاد ما برای این منظور بکارگیری از خدمات مجموعه‌ی ایران باتری است. این مرکز تخصصی ارائه دهنده‌ی باطری خودرو، این محصول را در برندهای مختلف عرضه کرده است که به راحتی می‌توانید پس از بررسی هر کدام، مناسب‌ترین آنها را انتخاب کنید. از مزیت‌های استفاده از فروشگاه اینترنتی ایران باتری می‌توان به قیمت فوق‌العاده عالی باطری‌ها و همچنین کیفیت فوق‌العاده‌ بالای‌شان اشاره کرد که همه‌ی این موارد منجر به رضایت اکثریت مشتریان مجموعه‌ی ایران باتری شده است. حال برای اینکه بتوانید از کلیه محصولات این فروشگاه تخصصی استفاده کنید؛ کافی است که با استفاده از راه‌های ارتباطی در نظر گرفته شده در سایت شرکت ایران باتری به آدرس اینترنتی https://iranbatri.com/  با مدیران یا مشاوران این مجموعه در تماس باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باتری ماشین خودروهای الکتریکی خودروهای برقی نوع باطری باطری ماشین ایران باتری حال حاضر ی خودروهای فوق العاده باطری ها ی باطری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۱۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان

گروهی از محققان از سوئیس و سوئد به کشفی پیشگامانه دست یافته‌اند که نور جدیدی را بر اسرار پنهان رعد و برق می‌تاباند و این کشف، مشاهده اشعه‌ایکسی است که توسط یک صاعقه مثبت رو به بالا تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، موارد کمی می‌توانند به طور مکرر حیرت انسان‌ها را در سرتاسر جهان برانگیزند اما یکی از آن موارد رعد و برقی است که در آسمان شب ظاهر می‌شود. با این وجود صاعقه فراتر از زیبایی مسحورکننده‌ای که دارد، یک پدیده طبیعی قدرتمند و پیچیده است که دانشمندان هنوز در تلاش برای درک کامل آن هستند.

رعد و برق به صورت اشکال مختلفی در می‌آید، اما یکی از جذاب‌ترین آنها رعد و برق به سمت بالا است. همانطور که از نام آن پیداست، رعد و برق به سمت بالا از بالای سازه‌های بلند مانند آسمان خراش‌ها، توربین‌های بادی یا برج‌های ارتباطی سرچشمه می‌گیرد و به سمت ابرها پرتاب می‌شود. این یک پدیده نسبتا نادر است، اما می‌تواند آسیب قابل توجهی ایجاد کند.

به نقل از اس‌اف، یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی توما اورگل-شومونت(Toma Oregel-Chaumont) از موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان(EPFL) در مرکز تحقیقاتی رعد و برق سنتیس (Säntis) در کوه‌های آلپ آپنزل در شمال شرقی سوئیس به کشف دست یافتند. این مرکز منحصر به فرد در بالای کوه سنتیس، کوهی به ارتفاع ۲۵۰۲ متر قرار دارد که سالانه بیش از ۱۰۰ صاعقه مستقیم به برج ۱۲۴ متری خود را تجربه می‌کند. این برج مجهز به مجموعه‌ای از ابزارهای پیچیده از جمله دوربین‌های پرسرعت، آشکارسازهای اشعه ایکس، حسگرهای میدان الکتریکی و دستگاه‌های اندازه‌گیری جریان است.

با استفاده از این ابزار، محققان چهار رعد و برق مثبت به سمت بالا را ضبط و تجزیه و تحلیل کردند. آنها انتشار پرتو ایکس را در مرحله اولیه هدایتگر منفی رو به بالا که بخشی از رعد و برق است که به صورت پلکانی از برج به سمت بالا منتشر می‌شود، شناسایی کردند. این اولین باری است که چنین انتشاری از اشعه‌ایکس که مستقیما با روند «پلکانی» یک هدایتگر منفی رو به بالا مرتبط است، مشاهده می‌شود.

مکانیسم واقعی که رعد و برق توسط آن شروع و منتشر می‌شود هنوز یک راز باقی مانده است. مشاهده صاعقه به سمت بالا از سازه‌های بلند مانند برج سنتیس این امکان را فراهم می‌کند که ارتباط اندازه‌گیری‌های اشعه ایکس با سایر کمیت‌های اندازه‌گیری شده به طور همزمان، مانند مشاهدات ویدئویی با سرعت بالا و جریان‌های الکتریکی بررسی شود.

تصور می‌شود پرتوهای ایکس مشاهده‌ شده در این مطالعه توسط فرآیندی تولید می‌شوند که زمانی اتفاق می‌افتد که الکترون‌ها به طور ناگهانی کاهش می‌یابند. میدان‌های الکتریکی شدیدی که در جریان تخلیه رعد و برق ایجاد می‌شود، الکترون‌ها را به سرعت‌های بالا شتاب می‌دهند. هنگامی که این الکترون‌ها با مولکول‌های هوا برخورد می‌کنند، به طور ناگهانی کند می‌شوند و انرژی اضافی خود را به شکل اشعه ایکس آزاد می‌کنند.

جالب توجه است که محققان دریافتند که فرکانس و انرژی پالس‌های اشعه ایکس با گذشت زمان کاهش می‌یابد. این نشان می‌دهد که با دور شدن نوک هدایتگر از برج و کاهش قدرت میدان الکتریکی، شرایط برای تولید اشعه ایکس مساعدتر می‌شود.

این مطالعه نه تنها درک اساسی ما از تشکیل رعد و برق را ارتقا می‌دهد، بلکه پیامدهای عملی مهمی نیز دارد. با توجه به اینکه رعد و برق سالانه بیش از ۴۰۰۰ کشته و میلیاردها دلار خسارت در سراسر جهان ایجاد می‌کند و سوئیس به تنهایی ۱۵۰ هزار ضربه سالانه را تحمل می‌کند، درک بهتر نحوه شکل‌گیری صاعقه برای کاهش خطر و طراحی سیستم‌های حفاظتی موثرتر بسیار مهم است.

علاوه بر این، این مطالعه بر اهمیت تحقیقات چند رشته‌ای و مشارکتی در مواجه با سؤالات علمی پیچیده تأکید می‌کند. این گروه از متخصصان، الکتریسیته جوی، فیزیک پرانرژی و ابزار دقیق را برای طراحی و اجرای این آزمایش پیشگامانه گردهم آوردند.

مشاهدات در سنتیس ادامه دارد و دانشمندان قصد دارند یک حسگر مایکروویو را به زرادخانه تجهیزات برج اضافه کنند. این حسگر می‌تواند به تعیین اینکه آیا این فرآیند در رعد و برق رو به پایین نیز رخ می‌دهد یا خیر، کمک کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • قیمت روز خودروهای چینی +جدول
  • گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۱ + بررسی مشخصات و دوربین Xiaomi Redmi Note 11 (۱۶ اردیبهشت)
  • ماجرای عجیب بار الکتریکی گل ها و زنبور عسل (فیلم)
  • شتاب فراری برای عرضه مدل‌های جدید
  • تربیت متخصص در علوم مختلف و ساختار سازی شیعه از مهم‌ترین اقدامات امام صادق علیه السلام بود
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • توافق دوطرفه: ماشین گلزنی بارسا جدا نمی‌شود
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان