Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساینس دایرکت، این ابزار با استفاده از حسگرهای پاپ آپ بدون آسیب رساندن به سلول ها آنها را بررسی می کند. دستگاه مذکور به طور مستقیم میزان حرکت و سرعت سیگنال های الکتریکی که در یک و همچنین چند سلول قلب را اندازه گیری می کند.

علاوه بر آن این نخستین ابزاری است که سیگنال های درون سلول های بافت سه بعدی را اندازه گیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه مذکور به محققان کمک می کند به چشم اندازی دقیق از اختلالات و بیماری های قلبی مانند آریتمی، حلمه و فیبروز قلبی (سخت یا ضخیم شدن بافت سلول های قلب) دست یابند.

«یو گو» محقق ارشد این پژوهش در این باره می گوید: مطالعه چگونگی انتشار یک سیگنال الکتریکی بین سلول های مختلف برای درک مکانیسم عملکرد سلول و بیماری اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال هرگونه بی نظمی در این سیگنال را می توان نشانه ای از آریتمی قلبی دانست. اگر سیگنال به درستی از یک بخش قلب به قسمت دیگر منتشر نشود، بخشی از این عضو نمی تواند سیگنال را دریافت کند و در نتیجه منقبض نمی شود.

«شنگ شو» استاد مهندسی نانو در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو در این باره می گوید: با کمک این دستگاه می توان روی فعالیت قلب در سطح سلولی زوم کرد و به تصویری با وضوح بالا از آنچه در این عضو می گذرد، دست یافت. با کمک این ابزار می توان دید کدام سلول ها درست کار نمی کنند، کدام بخش ها با یکدیگر هماهنگ نیستند و مشخص کرد سیگنال در کجا ضعیف است. با کمک این اطلاعات می توان دقت تشخیص پزشکی را ارتقا داد.

دستگاه شامل چند «ترانزیستور اثر میدان» (FET) میکروسکوپی و سه بعدی است که شکلی نوک تیز دارند. این FET های کوچک بدون آسیب رساندن به سلول ها وارد غشای آن می شوند و به اندازه ای حساس هستند که سیگنال های الکتریکی را مستقیما از سلول ردیابی کنند.

برای آنکه این ابزارها بتوانند برای مدتی طولانی داخل سلول باقی بمانند، با ۲ لایه فسفولیپیدی پوشیده شده اند. FET ها می توانند به طور همزمان سیگنال های چند سلول را رصد کنند. همچنین آنها می توانند سیگنال ها را در ۲ منطقه مختلف داخل سلول نیز نظارت کنند.

آزمایش های تیم تحقیق نتایج جالبی داشت و نشان داد سیگنال ها داخل هر سلول قلب تقریبا با ۵ برابر سرعت سیگنال بین چند سلول حرکت می کنند. همچنین این دستگاه برای مطالعه فعالیت های الکتریکی داخل نورون ها نیز مناسب است. محققان قصد دارند در مرحله بعد از این ابزار برای همین منظور استفاده کنند.

در این پژوهش علاوه بر علی خادم حسینی ، روح الله نصیری و صمد احدیان نیز همکاری کرده اند. این تحقیق در ژورنال نیچر منتشر شده است.

کد خبر 5415420 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی علی خادم حسینی بیماری های قلبی و عروقی حسگر محقق ایرانی نارسایی قلبی تحقیقات علمی فناوری فضایی حاکمیت سایبری ایالات متحده امریکا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری اینترنت حکمرانی فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات اقتصاد دیجیتالی فیبر نوری همراه اول گوگل معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت سیگنال ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۳۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم مطالبه گری دانشگاه‌ها از دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، استاندار مازندران در جریان بازدید از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: برای رفع برخی چالش‌های جدی استان و تسریع در گره گشایی از مشکلاتی که مردم را رنج می‌دهد و تعیین اولویت‌ها و ارایه راه حل‌های سازنده، به پژوهش‌های علمی و جهت دهنده دانشگاه‌های مازندران نیاز داریم. ‎

یوسف نوری بر لزوم مطالبه گری دانشگاه‌ها از دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی در زمینه توسعه و پیشرفت استان در بخش‌های مختلف، به ارایه راهکار‌هایی برای برقراری ارتباط مطلوب و تعامل بیش از پیش و کیفی میان مدیران اجرایی و مدیران علمی، پژوهشگران، فناوران و نخبگان دانشگاهی استان اشاره کرد و افزود: اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان دانشگاه‌های مازندران باید در فرآیند توسعه مازندران نقش خودشان را به خوبی ایفا کنند.

وی به نقش نیروی انسانی در توسعه استان اشاره کرد و گفت: بدون برنامه نمی‌توان شاهد توسعه استان در بخش‌های مختلف باشیم؛ تحقیقات دانشگاهی در تعیین اولویت‌ها و ارایه راه حل‌های سازنده بسیار موثر است.

استاندار مازندران بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان علمی استان مازندران، تاکید بر طراحی و تدوین برنامه راهبردی- عملیاتی توسط دانشگاه برای ارتباط با صنعت، جامعه و مجموعه دستگاه‌های مسئول در استان، ارتباط مستمر دانشگاه و دانشگاهیان با استانداری و سایر نهاد‌ها تاکید کرد.

دکتر عزیزالله گنجی رئیس دانشگاه نوشیروانی بابل در خصوص توفیقات و برنامه‌های دانشگاه گزارشی ارائه داد.

یاد آور می‌شود استاندار مازندران امروز در نمازجمعه بابل شرکت داشت و با حضور ایشان از فعالان اجرای طرح نور در شهرستان بابل قدردانی شد.

دیگر خبرها

  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • نصب ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات اجرایی کشور
  • شبکه خبر دو هک نشده است/ تکذیب اضافه شدن صوت خارجی به سیگنال
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • لزوم مطالبه گری دانشگاه‌ها از دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی مازندران
  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا