Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@09:14:34 GMT

نوروتراپی چیست وچه کاربردهایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۳۸۶۲

نوروتراپی چیست وچه کاربردهایی دارد؟

با شرطی سازی مقاومت الکتریکی مغز می‌توان مشکلات آموخته شده بیمار را به کمترین حد رساند و یا در بهترین حالت درمان کرد. نورو تراپی روش مهاجمانه ای نیست و عوارض جانبی برای فرد ندارد.

به گزارش خبر نگار ایمنا؛ "نوروفید بک" (بازخورد عصبی)، یک فرایند آموزشی است که در آن مغز فرآیند خود تنظیمی را فرا می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که از وضعیت خود آگهی پیدا کند، توانایی تنظیم خود را خواهد داشت. در حقیقت مغز ما با فیدبکهایی که از بدن و محیط اطراف دریافت می‌کند، به کنترل و تنظیم کارکردهای مختلف جسمی و روانی و تعامل ما با محیط می‌پردازد. نوروفیدبک با بازخوردی که از امواج مغزی ارائه می‌دهد، به تنظیم فعالیت مغز کمک می‌کند.

الگوهای امواج مغزی انسان حالات و صورت‌های مختلف روانی را به وجود می‌آورد و اختلالات مختلف روانی، حاصل عملکرد نا مناسب مغز و در نتیجه تولید الگوی نا صحیح مغزی است. به همین دلیل مغز انسان مانند هر سیستم پیچیده دیگر نیاز به تنطیم و رفع نواقص خود دارد. نورو فیدبک یک فرایند آموزشی است که در آن مغز، خود تنظیمی را فرا می‌گیرد. در این زمینه با کریم عسگری، متخصص علوم اعصاب و دانشیار گروه روان شناسی دانشگاه اصفهان، گفتگویی انجام داده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

نوروتراپی چیست؟

نوروتراپی از روش‌های درمانی "نوروفیزیولوژیک"، مبتنی بر تکنیک‌های اصلاح عملکرد مغز است که شامل روش‌های نورو فیدبک، بی وفیدبک و تحریک‌های الکتریکی جمجه‌ای می‌شود. نورو تراپی عبارت است از روشی که در آن با شناسایی موضع‌های خاصی از قشر مغز و نصب الکترود در بخش‌های خاصی از جمجمه، با تغییراتی که در الگوی امواج مغزی ایجاد می‌شود، می‌توان امید داشت که بهبود یا حداقل کاهش نسبی بیماری را مشاهده کنیم.

نورو فیدبک و بیوفیدبک چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

هر دو از حوزه "الکتروانسفالوگرام" است؛ بیوفیدبک به معنای بازخوردهای زیستی وعصبی بوده که اطلاعات آن از سطح جمجه جمع آوری می‌شود، اما بیوفیدبک، یک مهفوم کلی‌تر است. می‌توان گفت نوروفید بک یا فید بک‌های عصبی شناختی صرفاً همان الکتروآنسفالوگرام و به شکل خلاصه تر است.

در نوروفیدبک، تحریک الکتریکی با دو یا سه الکترود ایجاد می شود، یک ناحیه خاص تحت تاثیر قرار می‌گیرد و به کل جمجه نیازی نیست. در بیوفیدبک متخصص مغز و اعصاب می‌تواند به امواج مغزی توجهی نداشته باشد و مقاومت الکتریکی مغز را مورد برسی قرار دهد. او با شرطی سازی مقاومت الکتریکی مغز سعی میکند مشکلات آموخته شده فرد به کمترین میزان ممکن برسد و در بهترین حالت درمان شود. در روش نوروفیدبک اطلاعات از سطح جمجمه جمع آوری می‌شود؛ یعنی نورو فیدبک در مقایسه با الکتروآنسفالوگرام، یک ورژن بسیار جزیی‌تر و یک روش خلاصه تر است.

بیوفید بک از نورو فید بک، وسیع تر است که با استفاده از آن می‌توانیم از دیگر قسمت‌های بدن نیز بیو فیدبک بگیریم. بنابراین می‌توان مشخص کرد که میزان فعالیت الکتریکی در بخشی از عضلات چگونه است و اگر مشکلی داشته باشد تحت درمان قرار دهیم. از دیگر کاربردهای بی و فیدبک می‌توان صرفاً به شیوه آموزشی به عنوان دستگاه دروغ سنج نام برد.

برای نتیجه گرفتن از روش بیوفیدبک چند جلسه تراپی لازم است؟

قطعاً با یک یا دوجلسه درمانی نمی‌توان انتظار نتیجه مطلوب را داشت، اما با توجه به نوع بیماری چنانچه تراپی طی سلسله جلسات منظم و توسط یک متخصص خوب که آموزش های لازم برای انجام نوروتراپی را گذرانده است، انجام شود، می‌توان انتظار بهترین نتیجه را داشت.

برای درمان چه بیماری‌هایی از نوروتراپی استفاده می‌شود؟

باید این موضوع را در نظر گرفت که نوروراپی مانند هرروش درمانی دیگری نوش دارو نیست و با استفاده از آن می‌توان بیماری‌هایی مثل اختلال بیش فعالی و کمبود توجه، اضطراب، ناتوانی یادگیری، افسردگی، اختلالات خواب، صرع، میگرن، آسیب‌های مغزی و… را درمان کرد.

روش انجام نوروتراپی چگونه است؟

قطعاً روش درمان برای همه اختلاتلات و بیماری‌ها یکسان نیست. برای مثال در اختلال بیش فعالی و کمبود توجه، با ثبت امواج الکتریکی مغز می‌توان به این نکته پی برد که وضعیت فعلی کودک چگونه است. پس از اینکه متخصص مربوطه تکالیف خاص رفتاری را به کودک ارائه داد متوجه میشود که امواج بتا برای بهبود توجه و دقت باید تقویت شود. در نتیجه با شناخت امواج مغزی و تقویت و یا ضعیف کردن آنها وضعیت مطلوبی را میتوان در مغز ایجاد کرد.

تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغز یک روش درمان دیگری است که با استفاده ازنصب آهن رباهایی خاص در سطح جمجمه انجام می‌شود؛ با تحریک نواحی خاصی از مغز و استفاده ازمیدان مغناطیسی می‌توانیم به هدف که درمان بیماری است، نزدیک تر شویم.

آیا با انجام نوروتراپی نیازی به مصرف دارو است؟

اگر دارو توسط یک شرکت معتبر ساخته شده باشد، می‌توان انتطار داشت که بهترین اثر بخشی را در بیمار مشاهده کنیم. دارو ها عوامل شیمایی هستند و می‌توانند عوارضی جانبی هم داشته باشند. بخش مهمی از این عوارض مربوط به جسم و بدن است، اگر دارو توسط شرکتی معتبرتهیه شده باشد، آثار مثب آن بیشتر از عوارض منفی دارو خواهد بود. دارو درمانی یک روش مداخله خیلی قوی است و نمی‌توان نروتراپی را جانشین دارو درمانی کرد، اما اگر دارو درمانی و نوروتراپی با یک دیگر تلفیق شوند اثر بخشی بیشتر می‌شود.

انجام نورو تراپی عوارض جانبی دارد؟

نورو تراپی هیچ گونه ضرر و عوارض جانبی برای فرد ندارد، زیرا یکی از ویژگی‌های این روش غیر مهاجمانه بودن آن است. نورو تراپی و یا درمان‌های لیزری که برای درمان نخاع انجام می‌شود، دیگر مثل قبل نیست که در آنها بدن فرد خراش داده شود و در این روش ها از تیغ جراحی و بخیه استفاده نمی‌شود.

مداخله این شیوه یک مداخله فیزیکی روانشناختی است. درمان در روش نورو فید بک و بیو فید بک، با استفاده از سطح جمجه انجام می‌شود؛ به این صورت که الکترودها در سطح جمجمه نصب و وامواج مغزی ثبت می‌شود. نصب الکترودها به سطح جمجه هیچ آسیبی به مغز وارد نمی‌کند وعوارض جانبی برای فرد ندارد.

قرار گرفتن الکترودها درسطح جمجه قاعده خاصی دارد؟

کسانی نورو تراپی انجام می‌دهند، یک دوره تخصصی نزد پزشک مغز و اعصاب می‌گذرانند و برای نصب الکترودها تکنیک‌ها و آموزش‌هایی به فرد داده می‌شود. همچنین فرد باید اطلاعات خوبی از آناتومی مغز و اعصاب داشته باشد و فیزیولژی مغز و اعصاب را بشناسد. جایگاه قرار گرفن الکترودها نیز اصول خاصی دارد و با توجه به مشکل بیمار، ممکن است در هر جایی از سطح جمجه نصب شود.

کد خبر 479276

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مغز اختلالات مغزی سلامت مغز بازخورد عصبی آسیب های مغزی آسيب مغزی بيوفيدبک تحریک الکتریکی مغز آسیب مغز اسکن مغز ضربه مغزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق الکتریکی مغز عوارض جانبی مغز و اعصاب امواج مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۳۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟

به گزارش «تابناک»، خوب، اگر شما هم گوش‌های مودار دارید ، دیگر بیش از این ناراحت نباشید!

موهای گوش چه کاری انجام می دهند؟

موهای گوش همراه با موم گوش، به عنوان یک مانع محافظتی عمل می کنند تا آلودگی ، ذرات، باکتری ها و میکروب ها به گوش داخلی شما نرسد و باعث ایجاد عفونت نشود.

چه عواملی باعث رشد موهای زائد گوش می شود؟
اگرچه داشتن یک پوشش نازک از مو کاملاً طبیعی و سالم است ، اما بعضی از مردان به دلیل افزایش سطح هورمون بعد از ۳۰ سالگی ، رشد موهای ضخیم در ناحیه گوش خارجی و گاهی اوقات گوش داخلی را نیز دارند.

رشد بیش از حد مو در مردان جوان غیر معمول است هر چند غیر محتمل نیست.

در مواردی نادر ، زنان نیز ممکن است به دلیل اختلالات غدد درون ریز گوش های مودار داشته باشند.

آیا باید موهای گوش را از بین ببرید؟
این جهش ناگهانی در رشد تارهای ضخیم و ناخواسته به گوش شما ظاهری بوته ای می دهد.

از بین بردن این موها یک نیاز اساسی برای هر مرد متروجنسی است که می خواهد ظاهری مرتب و شیک را به رخ بکشد.

چگونه موهای گوش را از بین ببریم؟
بیایید با ما در اینجا موثرترین و نسبتاً بدون درد ترین روش های از بین بردن موهای زائد گوش را بشناسیم!

موبرها:
پیرایش ساده ترین ، سریع ترین و راحت ترین روش برای کاهش موهای گوش است

آناتومی پیچیده گوش هنگام برداشتن رشد موهای ضخیم و درشت گوش ما را به چالش می کشد.

موبرهای عصر جدید با داشتن تیغه های چرخشی نوک گرد هیپو آلرژیک و طراحی جمع و جور به طور موثر می توانند موهای جوانه زده از گوش داخلی شما را بدون هیچ گونه بریدگی و زخم کاهش دهند.

شما می توانید از آنها برای به حداقل رساندن فاز ناخواسته در لبه ها ، جلو و عقب لاله گوش خود بدون نیاز به تحمل ذره ای درد استفاده کنید.

این گجت های نظافتی عصر جدید با طراحی سری براق ، سرهای قابل تعویض چرخشی ، بازیابی مکش خلا (برای تمیز کردن آسان) امکان ایجاد کانتور بیشتر ، برش کامل زاویه ای و دسترسی آسان در مناطق سخت را فراهم می کند.

با این وجود ، در اینجا محدودیت های این روش ذکر می شود که باید قبل از سرمایه گذاری در مورد این روش در نظر بگیرید:

– نتایج کوتاه مدت

– عدم دقت

– نیاز به تکرارهای مکرر

نکته تخصصی: حرکات دایره ای ایجاد کنید تا به طور موثر اصلاح کنید و بهترین نتیجه را بگیرید. روزانه از آن استفاده کنید تا موهای گوش خود را از دید دور نگه دارید.

از بین بردن موهای زائد با لیزر (LHR):
این یک روش با فن آوری مدرن، موثر ، مناسب و بدون درد برای از بین بردن موهای زائد گوش است.

ایمنی و دقت بی نظیر لیزر موهای زائد، آن را به سرمایه گذاری شایسته ای برای از بین بردن رشد موهای زائد گوش یکبار و برای همیشه تبدیل کرده است.

برای آقایانی که در تمام مدت بزرگسالی خود در تلاش برای کنترل رشد نکردن موهای گوش خود بوده اند ، LHR امری است که ارزش امتحان کردن را دارد. این روش باعث کاهش بدون درد و دائمی موهای گوش می شود.

متخصصان پوست از پالس های یک پرتوی لیزر متمرکز برای از بین بردن فولیکول های موی ناخواسته و عدم رشد مکرر آن، بدون آسیب رساندن به پوست حساس لاله گوش استفاده می کنند.

برای دستیابی به رضایت مطلوب درمان ممکن است چند جلسه طول بکشد.

با این حال ، ارزش انتظار را دارد! به محض اینکه درمان را کامل کردید ، دیگر می توانید از تلاش و هزینه مادام العمر خود صرف نظر کنید که روش های خانگی یا DIY مانند کرم های اپیلاسیون و شیو شامل آن می شوند.

بهترین مزیت لیزر مو این است که برای انواع پوست و مو مناسب است.

لطفا توجه داشته باشید ، متخصصان پوست مجرب LHR را برای کاهش رشد مو فقط در لاله گوش خارجی و نه مجاری گوش داخلی توصیه می کنند.

در هنگام انتخاب LHR ، چند عاملی که باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:

– درمان حرفه ای در کلینیک

– برای دستیابی به بهترین نتیجه به چندین جلسه نیاز دارد

– نکته تخصصی: برای یک تجربه ایمن و راحت به کلینیکی بروید که دارای یک تیم پزشکی مجرب و آخرین فن آوری لیزر باشد.

موچین:
این کار شامل برداشتن تار های منفرد از ریشه با استفاده از یک موچین است.

اگر فقط چند موی سرگردان از گوش هایتان خارج شده اند ، موچین راهی آسان برای از بین بردن و به حداقل رساندن آنها برای چند هفته است.

با این حال ، این روش کاملاً بدون درد نیست ، به یاد داشته باشید که برای به حداقل رساندن آسیب ، از موچین هایی با سر کند استفاده کنید.

فواید و مضرات سشوار برای مو

از کشیدن توده های مو به یک باره اجتناب کنید زیرا باعث ناراحتی قابل توجهی می شود! از چسباندن موچین در عمق کانال گوش داخلی خودداری کنید زیرا می تواند باعث آسیب دائمی شود.

در زیر برخی از موارد منفی مرتبط با موچین ذکر شده است:

– روشی خسته کننده و دردناک

– ممکن است باعث آسیب و عفونت شود

نکته تخصصی
برای جلوگیری از التهاب پوست ، از پک های یخ یا از یک محلول قابض استفاده کنید. موچین خود را قبل و بعد از استفاده با یک سواب الکل تمیز کنید.

به غیر از اینها ، کرم های اصلاح ، اپیلاسیون و کرم های موبر نیز برخی از روش های خانگی DIY هستند که ممکن است بتوانید برای از بین بردن موهای زائد گوش خود استفاده کنید.

با این حال ، ممکن است باعث خونریزی ، سوختگی و واکنش های آلرژیک شوند.

ایده تراشیدن گوش با تیغ یا ریختن موم داغ یا ماده شیمیایی خشن حاوی کرم های رفع کننده مو در گوشهای ظریف بسیار خطرناک است.

بهترین کار این است که از استفاده از آنها دوری کنید یا حداقل هنگام استفاده از آنها از یک متخصص سالن کمک بگیرید.

هزینه از بین بردن موهای زائد گوش با لیزر در ایران چقدر است؟
هزینه تخمینی لیزر برای از بین بردن موهای زائد گوش به ازاء هر جلسه در سال ۱۳۹۹ تقریباً ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است.

البته بسته به نوع تجهیزات لیزر مورد استفاده ، اعتبار کلینیک و پیچیدگی مورد ، می تواند تاکمی افزایش یابد.

پکیج لیزر موهای زائد گوش با لیزر مقرون به صرفه است زیرا تنها در چند جلسه نتایج دلخواه حاصل می شود.

دیگر خبرها

  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • نویدکیا: با عزیزم و قربانت بروم نمی‌توان کار کرد
  • بررسی ویژگی های انواع گیت کنترل تردد
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد